Förenade cares nybygge i Krokom.
Förenade cares nybygge i Krokom.

Delar av äldreboenden stängs – Krokom slussar äldre till privat aktör

KROKOM (JT) Nu stängs delar av avdelningar på två av kommunens äldreboende. Det handlar om Hällebo i Offerdal och Solbacka i Föllinge. Äldre i dessa bygder som fått biståndsbeslut, får nu i stället enbart erbjudanden om plats på Tullkvarnsvägen inne i Krokom. Det drivs av Forenede Care och där finns det tomma platser.

Publicerad

 Jämtlands Tidning var först med att uppmärksamma att äldreboendet Tullkvarnsvägen kunde ge personalflykt från kommunen. Nu har farhågorna besannats. Det finns flera tomma platser på Tullkvarnsvägen. Nu försöker kommunen därför slussa över äldre dit, vilket alltså innebär flytt från hembygden och kan upplevas svårt. Men något alternativ verkar inte finnas. Ann-Marie Ågran, verksamhetschef särskilt boende i Krokom. 

– På Solbacka stängs avdelningen Österbo med fem säboplatser plus två trygghetsplatser. Ingen av de boende behöver flytta från Solbacka. På Hällebo rör det sig om nedre våningen på Västeräng, totalt fem lägenheter där två boende har fått byta våning. Ingen av de boende behöver flytta från Hällebo. Hon bekräftar att erbjudanden om säboplats till de äldre gäller Tullkvarnsvägen: –Svar ja. 

 Ågran ger en bakgrund till att situationen blivit som den blivit: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS