Det är den här fastigheten som inköptes av Krokoms kommun i avsikt att används till förskoleverksamhet.

Brakförlust vid kommunal fastighetsaffär i Krokom

KROKOM (JT) För tre år sedan köpte Krokoms kommun en fastighet strax utanför Aspås. Tanken var att den skulle användes till förskolebarn, men så blev det aldrig. Men efter köpet uppstod olika problem. Nu har den sålts – med 700 000 kronor i förlust. ”En dålig affär” säger Carl-Johan Winblad (M), ordförande i samhällshällsbyggnadsnämnden.

Publicerad

Bakgrunden till att man köpte den, är att trångboddheten vad det gäller förskoleverksamheten är stor. I Aspås finns det idag Aspens förskola, som har tre avdelningar. Men skolan, den kommunala förskolan och föräldrakooperativet huserar i dag inom samma fastighet. Föräldrakooperativet, som heter Lillstugu. 

Det grundades 1991. Fokus ligger på skog och natur, med kooperativets kåta som en central del. Där tillbringar man en dag per vecka, tänder eld och man äter där också. Fastigheten inköptes på hösten 2021. Den ligger några kilometer utanför själva bykärnan och det var tänkt att Lillstugu skulle hyra den och flytta dit. Boningshuset där uppfördes så sent som för tio år sedan. 

Kommunen betalade 5 200 000 kronor för denna fastighet. Det var investeringsmedel för fastighetsköp som användes. Men det visade sig snart att det bland annat inte fanns någon vägrätt till fastigheten. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS