Jan Sundberg på scenen på Hembygdsgården i Föllinge. Vattenpumpen är en del av rekvisitan.

Botvids sista sommar i Föllinge – slut med föllingefars

FÖLLINGE (JT) Hembygdsgården Tunbacken i Föllinge har huserat Botvidgänget i närmare tio års tid. Här har farserna spelats inför fullsatta läktare. Rusningen efter biljetter är full gång men årets pjäs blir den sista.

Pjäsen har premiär på midsommardagen och spelas till och med 23 juli. Den har fått det passande namnet ”Till sista droppen”. Men manusförfattaren tillika skådespelaren Jan Sundberg vill inte göra någon stor sak av det:

– Vi har haft samma grundkaraktärer hela tiden: bonden, drängen, pigan med flera men de går inte att variera i det oändliga och jag vill inte att vi upprepar oss. Beslutet har kommit successivt, det är ingen dramatik med det utan vi slutar när intresset för farsen är på topp.

Repetitionerna pågår för fullt, det brukar vara runt 30 repetitionstillfällen per år. Jan Sundberg passar på att avslöja att en ny karaktär är med i år: landsfiskalen, som det blir förvecklingar runt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS