Per Berglund vill gärna se ett kollektivt medborgaförslag för bevarandet av skogspartiet i Sånghusvallen.
Per Berglund vill gärna se ett kollektivt medborgaförslag för bevarandet av skogspartiet i Sånghusvallen.

Boende i Sånghusvallen vill bevara skogen i området

ÅS (JT) Södra och centrala delarna av Ås har blivit heta inflyttningsområden och nu vill boende markera att det är dags att börja bromsa så att man inte bygger för mycket. Möjligheter till friluftsliv, naturupplevelser och rekreation måste finnas kvar.

Publicerad

Per Berglund har bott i området vid Sånghusvallen till och från sedan 1967 och därför kunnat följa utvecklingen där kommunen anlagt nya bostadsområden i flera olika etapper. JT:s reporter pratar med honom i ett skogsparti alldeles intill de nybyggda husen vid Blåmesevägen och andra adresser, inte långt från Sånghusvallens skola som byggdes för cirka tio år sedan och har med plats för 210 elever.

Där har redan ett skogsparti tagits bort för att ge plats åt de nya bostäderna och Per beklagar att detta skogsparti försvunnit. Han betonar att han inte alls är emot att det flyttar in nya människor i området, men menar att även de nyinflyttade gynnas av att det finns kvar skogspartier för rekreation.

– Det är som det brukar kunna vara i sådana här fall, att man exploaterar i möjligaste mån. Desto fler tomter desto bättre blir det i ekvationen. Det gick fort, nästan under kuppartade former fällde man skogen, säger Per och förklarar att det i nuläget är desto angelägnare att bevara det skogsparti som finns kvar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS