Aspås skola en ”må-bra-skola” enligt kommunen – trots fler anmälningar

ASPÅS (JT) Efter JT:s artikel om matematikundervisningen, framkommer det fler uppgifter om Aspås skola. Förutom den anmälan som inlämnades till Skolinspektionen i augusti, skickades två andra in redan i våras av andra personer om situationen. Men kommunen beskriver skolan som ”en må-bra-skola”.

Publicerad

Lärare kände sig kränkta och tyckte att skolan svartmålades efter JT:s artikel. Men tidningens reporter fick också flera uppmuntrande mejl och meddelanden från folk med insyn i skolan. Bland annat ett, som menade att det som kom fram i juni, egentligen hade börjat uppdagas redan i januari/februari. 

Det var då skolan tog in en vikarie i årskurs fem, som direkt insåg att något var fel. Källan, som vill vara anonym, uppger att eleverna i dåvarande årskurs fem inte endast ligger cirka två år efter i matte. Vissa barn misstänks ligga lika långt efter i svenska, dessutom verkar det som att de inte har haft musik helt enligt läroplan, säger hen. 

En annan källa lyfter fram att problematiken bottnar i att det finns elever i behov av stöd - men källan är undrande till om dessa verkligen fått den hjälp som behövs. Enligt andra uppgifter till JT, handlar det alltså inte om att skolan struntat i att undervisa i matte, även om läraren var obehörig i ämnet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS