Fredrik Nilsson och Linus Ekqvist i ett av Krokomsbostäders skyddsrum, vid det förråd med nödvändigheter som måste finnas i ett skyddsrum.

Krokomsbostäders skyddsrum i god standard

KROKOM (JT) Av Sveriges cirka 65 000 skyddsrum ligger 21 stycken i Krokoms kommun. Av dem ligger 19 i centrala Krokom och 10 av dem i Krokomsbostäders fastigheter. Jämtlands Tidning besökte ett av dessa skyddsrum.

Publicerad

Skyddsrum har de senaste 20-25 åren varit en lågprioriterad fråga i vårt land. MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) byggde exempelvis det senaste skyddsrummet år 2002. Men såväl Krokoms kommun som Krokomsbostäder har efter invasionen i Ukraina fått många frågor om skyddsrum.

Linus Ekqvist, VD för Krokomsbostäder, har bland annat en bakgrund inom Försvarsmakten. När han tillträdde VD-posten 2020, var han därför förutseende nog att göra en statusinventering av bolagets samtliga skyddsrum.

– Det har vi en enormt stor fördel av idag! Många andra kommuner ligger i startgroparna med att börja med sina inventeringar nu istället, säger han under promenaden till skyddsrummet i bostadsområdet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS