Platsbrist på häktet i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Sedan länge har det varit problem med att inhysa häktade personer och tillfälliga lösningar har fått tas till.

Publicerad

Det är ofta fler personer som är häktade än de femton platser som finns avsedda för inhysning. Därför har gemensamma ytor som sällskapsrum fått användas för att de häktade ska få rum.

Eftersom dessa rum inte är avsedda för boende och inte har handfat med rinnande vatten eller toalett medför detta att personal måste tillkallas varje gång de häktade har behov av att nyttja sådana faciliteter. Dessutom medför platsbristen att det blir svårt att genomföra besök till de häktade.

– Det är svårt att säga vad man kan göra mer än vad vi gjort. Det är platser som behövs, ju fler häktesplatser man kan få tag på ju fler intagna kan vi ta emot, säger Kristofer Wilhelmsson, vikarierande kriminalvårdsinspektör på häktet i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS