I dag är mamman och pojken som misshandlades i Östersunds tingsrätt oroliga att mannen ska dyka upp igen. De har inte fått veta om mannen tilldelats kontaktförbud.

Expert om tingsdramat - inget liknande i vår forskning

ÖSTERSUND (JT) Experter som forskat på våld i domstolar säger att händelsen i tingsrätten är extremt ovanlig. Men gärningsmannen får ändå inte kontaktförbud.

Publicerad

40-åringen, känd i kretsar för att för att ha tävlat i ”Strong man”, den publikfriande sport där extremt vältränade personer bär på extrema vikter i olika former det var han som anföll en minderårig pojke i tingsrätten.

Hur det egentligen kunde gå så illa, hur det kunde bli fritt fram för mannen att närma sig pojken trots att han varit anmäld för att ha försökt komma åt pojken förut i en skolbyggnad, det har ingen av de inblandade ett bra svar på i dag.

Klart är dock att det som hänt är mycket ovanligt. Jämtlands Tidning har pratat med myndigheter och experter för att få svar på frågan: hur kan sådant här få hända?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS