Moa Eriksson och Ewa Carlsson beundrar Kåre Henrikssons verk i pastell.

Yranaffischer genom tiderna och okända sidor av Kåre Henriksson på Ahlbergshallen

ÖSTERSUND (JT) Nu visas både en väldigt känd och en väldigt okänd sida av konstnären Kåre Henriksson. Det är frågan om sällan eller aldrig visad papperskonst och de väldigt kända affischerna för Storsjöyran.

Publicerad

Under många år gjorde Kåre Henriksson (1957-2021) de officiella Yranaffischerna. Ewa Carlsson som arbetat med utställningen på Ahlbergshallen berättar att den nu invigda utställningen på Ahlbergshallen delvis är ett resultat av den ännu pågående på Jamtli.

Där visas sedan i oktober en stor minnesutställning över Kåre Henriksson och många har frågat om de får köpa verken som visas där. Den möjligheten har inte funnits, men nu har utställningsgruppen i stället öppnat för den möjligheten när det gäller verk som visas på Ahlbergshallen.

Dessutom ville de visa sådant som inte kom med på den utställningen och då särskilt hittills okända sidor av hans skapande. Här visas nu en mängd skisser till Yranaffiscker som Ewa Carlsson vill lyfta fram som verk i sig. Dessutom talar hon sig varm om de pasteller som nu visas:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS