Ulrika Nyhlén, Thomas Snellman och Stina Dahlquist är alla engagerade medlemmar i REKO.

Grundaren av REKO besökte Östersund

Östersund (JT) På torsdagskvällen besökte grundaren av REKO, Thomas Snellman, Östersund för att vara med på utlämningen på Stortorget. Han har utarbetat ett direktförsäljningssystem som har spridit sig och blivit mycket populärt världen över.

Publicerad

Ulrika Nyhlén, administratör REKO Östersund, mötte Jämtlands Tidning innan Thomas, som hade rest via Vasa och Umeå, kom till Stortorget.

Konceptet är enkelt, där REKO står för Rejäl konsumtion. Med hjälp av Facebook marknadsför man sina produkter i så kallade REKO-ringar. Där skriver man utlämningsställen, där producenter och konsumenter kan träffas för ett utbyte av lokala mathantverksprodukter. Thomas dök upp strax efter Ulrika, tillsammans med Stina Dahlquist, matproducent på Långbergets gård i Höglunda.

–Jag har inte varit i Östersund på över 30 år tror jag. Det är en vacker stad. Sedan tar det inte så lång tid hit från Umeå, och jag ville se hur REKO fungerar här. Jag har varit nötdjursproducent i många år, och sålt bär, som hjortron och tranbär. Det har jag gjort för att jag tycker att det är viktigt att bredda utbudet, sade Thomas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS