De andra kandidaterna hjälptes åt att tända Theres luciakrona.

Theres Arvidsson blev Jämtlands Lucia

ÖSTERSUND (JT) Efter avslutad röstning står det klart att årets Lucia blir Theres Arvidsson från Haxäng, som representerar Cancerfonden. Det tillkännagavs efter söndagens sånguppträdande på Jamtli julmarknad.

Publicerad Senast uppdaterad

På den särskilda julmarknadsscenen framträdde årets luciakandidater med sång kl. 13. Därefter färdades de med häst och vagn runt på Jamtliområdet och hälsade på publiken. Sedan räknades de sista rösterna in och det blev känt för luciakandidaterna och JT som första media vem som är Jämtlands Lucia 2022. En utmärkelse som alltså går till Theres Arvidsson.

Efter sången åkte luciakandidaterna runt på Jamtliområdet med häst och vagn för att hälsa på besökarna.

En stor del av de pengar som kommer in går till Cancerfonden, som Theres representerar. Där finns också en särskild koppling, då hennes mamma nyligen gick bort i följderna av en obotlig hjärntumör.

Med en bukett tillkännagavs att Theres Eriksson blivit Jämtlands Lucia 2022.

Hur känns det att vinna?

– Jag är jättechockad, det var så roligt och det går till någonting bra så det känns jätteviktigt.

Du har en särskild historia med det här med cancer, eller?

– Ja precis, min mamma blev cancersjuk i våras och gick tyvärr bort för två månader sedan. Så när jag blev tilldelad Cancerfonden så blev jag väldigt hedrad, det kändes bra. Det har varit ett tufft halvår med mycket sorg och så, det var en obotlig cancer som min mamma hade.

Hela gänget med luciakandidater, från vänster Frida Fält, Östersund. Elise Holm, Nälden. Jolanda Edvardsson, Järpen. Theres Arvidsson, Haxäng, som blev Jämtlands Lucia 2022. Evelin Ulubey, Föllinge. Elina Schubert, Persåsen. Stina Jonsson, Dvärsätt. Wilma Vedin, Tandsbyn.

Då kommer det här som lite plåster på såren, eller?

– Ja precis, det var ju min lillebror och hans flickvän som anmälde mig till luciakandidat. Och jag tänkte väl inte så mycket på det, men så kom jag med och det har verkligen varit en fin grej för mamma, tänker jag.

Har du varit lucia förut?

– Nej, det är första gången.

Hur ska du fira nu då?

– Idag, det blir väl middag med familjen och bara ta in att jag är Jämtlands lucia 2022, säger hon med ett skratt.

– Men jag tycker att vem som helst hade kunnat vunnit, alla tjejerna är så gulliga och vem som helst förtjänar att vinna.

Luciakandidaterna sjöng från den särskilda Julmarknadsscenen på Jamtli i slutfasen av valet.
Powered by Labrador CMS