Charina Knutson håller i årets Jämten, som anlänt från tryckeriet men ännu inte finns att köpa i bokhandeln.

Jämten med jakttema har släppts - försenad i bokhandeln

LÄNET (JT) Nu har årsboken Jämten för 2021 kommit från tryckeriet. Årets tema är jakt och natur och på boksläppet gavs många perspektiv, bland annat berättade Göran Strand om älgpasset Harrisburg.

Publicerad Senast uppdaterad

Det här med jakt och natur är något som ses ur många olika infallsvinklar. Fotografen Göran Strand berättade under onsdagens boksläpp om hur han och regissören Martin Johansson arbetat mer konstnärligt då de utgått från olika namn på älgpass, däribland ett med namnet Harrisburg:

-Anledningen till det var att där satt en man en gång som aldrig någonsin hade skjutit en älg. Han hade skjutit några gånger men alltid bommat. Sedan var det under en jaktdag en älg som sprang förbi två jägare som sköt bom och så ropade de på radion att “nu kommer den ned till dig” och de visste att det där passet var trångt där det är smalt utrymme för skott.

Men han sköt ett skott och satte det perfekt så älgen stöp. Det var så osannolikt att det inte hade hänt, med en liten passning till Tage Danielsson. Därför döptes passet till Harrisburg, sade Göran Strand och syftade förstås på Tage Danielssons klassiska monolog om kärnkraftsolyckan i Harrisburg 1979.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS