– Jag är chockad. Jag kunde inte ana det, men det är riktigt kul, säger Lea Lundholm efter att resultatet i omröstningen förkunnats för de sju kandidaterna.

Lea blev Jämtlands Lucia 2021

LÄNET (JT) På söndagseftermiddagen stod det klart att det är Lea Lundholm från Laxsjö som Jämtlands Tidnings läsare utsett till Jämtlands Lucia.

Publicerad Senast uppdaterad
På söndagseftermiddagen stod det klart att det är Lea Lundholm från Laxsjö som är Jämtlands Lucia 2021.

– Jag är chockad. Jag kunde inte ana det, men det är riktigt kul, säger Lea efter att resultatet i omröstningen förkunnats för de sju kandidaterna.

Har du vana från att lussa, ni alla verkar så trygga och lugna i att vara kandidater?

– Jag var lucia i både sexan och nian, men jag var enda tjejen i årskursen, nämner hon.

Har du värvat röster?

– Nej, men min syster la ut SMS-numret på sina sociala medier, utan att skriva att jag var kandidat nummer fyra, men det gick bra ändå, säger hon och tar emot sina lussekompisars hyllningar. När övriga sex gått, efter en eftermiddag på Jamtli, kommer luciamamman Anna och ger lite tips och råd.

– Nu går du först och de andra bakom dig två och två. Det gäller att du vet var ni ska gå, säger Anna.

Du har ju Hjärtebarns fonden som din organisation.

– Jag har inte något hjärtebarn i min närhet. Jag är glad att jag fick den organisationen för det är ett viktigt arbete de bedriver, menar Lea.

Hur ska du fira?

– Hela min släkt var här på Jamtli för att titta på mig. Nu ska vi äta middag tillsammans innan de far hem till Laxsjö och Storåbränna, berättar Jämtlands Lucia.

Hur känns det nu en stund efter att du fick veta?

– Jag har ju hela tiden hoppats på att bli framröstad. Vi är ett härlig gäng och alla var glada för min skull. Det känns stort att var Jämtlands Lucia 2021, säger Lea Lundholm.

Jämtlands Lucia Lea Lundholm med tärnor framför Luciabussen. Från vänster: Sofia Friberg, Irma Rödin, Norma Bergström, Lea Lundholm, Amanda Norell, Vera Rihpa Mann och Josefin Blomdahl.
Powered by Labrador CMS