Trine Amundsen. Foto: Anneli Åsén

Heimbygda vill utmana den urbana normen - får tre miljoner

LÄNET (JT) Länets hembygdsförbund får medel av EU och Region JH för att ändra bilden av Sveriges landsbygder.

Publicerad

Heimbygda har nära 10 000 medlemmar och samlar som förbund det 70-tal hembygdsföreningar som finns i länet. Under senare år har Heimbygda arbetat för utveckling och föryngring, där har de även intagit en roll nationellt då de utför detta arbete för Sveriges hembygdsförbund.

Heimbygda har även arbetat med att förändra den regionala utvecklingsstrategin, för att lyfta kulturarvet och det lokala engagemangets roll för regional utveckling. Nu har Heimbygda fått 3 miljoner kronor av Region JH och EU:s regionala utvecklingsfond för projektet ”Bilden av oss – Normkreativt län för stärkt konkurrens- och attraktionskraft”.

Det handlar om att vidga bilden av landsbygd, stärka företag och föreningar och erbjuda workshops med normkreativt perspektiv till kommuner, organisationer och politiker. Det levande kulturarvet ska visa bredden hos landsbygden. Det kommer även skapas en hemsida och en publikation. Projektledare blir Susanne Kvarnlöf och Anneli Åsén som båda arbetat länge med bildjournalistik i hela länet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS