Skolfrukost Fyra elever som får testa att äta frukost i skolan och deras lärare som skickade in ansökan. Från vänster Molly Hjort, Brita Klockervold, läraren Lena Lind, Irja Liljedahl och Arvid Johansson.

Funäsdalens skola vann tävling – får skolfrukost i tre veckor

FUNÄSDALEN (JT) Arlas frukostinitiativ är ett projekt som ska främja skolelevernas intag av näringsrik mat på morgonen. Skolor i årskurs 7-9 gavs möjlighet att ansöka om att få vara med i kampanjen och Funäsdalens skola finns med bland vinnarna. Nu får de skolfrukost under tre veckors tid.

Publicerad

Det var totalt fem skolor som vann Arlas uttagning, varav Funäsdalens skola var den enda i länet. Under tre veckor i maj får de nu prova på frukostservering på skolan.

Jag skickade in en ansökan om hur viktigt det är att äta frukost. Framför allt utifrån att vi har elever som åker ganska långt. Vi har elever från Ljungdalen och Storsjö som åker hit, så det blir ungefär fem mil enkel resa, varje dag, tio mil totalt varje dag. Så de kliver upp tidigt, någon gång före sex tror jag deras taxi börjar rulla, säger Lena Lind, lärare på Funäsdalens skola:

–När de kommer hit klockan åtta, då har de inte alltid hunnit äta frukost, eftersom de kliver upp så tidigt. Sedan har vi även andra elever som inte alltid äter frukost och det påverkar ju skoldagen förstås. Man blir tom på energi och får inte in riktigt den kunskap som man skulle behöva.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS