”Jag har full förståelse och respekt för beslutet att ställa in företagsgalan”, säger Cattis Olsson, ordförande för Företagarna i Härjedalen.

Kommunen sparar på företagsgala i Härjedalen – pengarna går till kulturskolan

HÄRJEDALEN (JT) Det blir ingen företagsgala i Härjedalen under oktober. Det har Härjedalens kommun beslutat i syfte att spara pengar för att rädda Kulturskolan och Fritidsgårdarna.

Publicerad

Frågan om Kulturskolan och Ungdomsgårdarna har tagit en ny vändning sedan Härjedalens kommun beslutat att ställa in höstens företagargala för att spara pengar. 

Tidigare har moderaten Lars Gunnar Mattsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, lanserat idén att avverka skog och använda intäkterna från det till att rädda Kulturskolan och Ungdomsgårdarna i Härjedalen som en tid hotades av nedläggning. 

Bakgrunden är att den 20 mars godkände Härjedalens kommunstyrelse den budget Bildningsförvaltningen lade fram och som föreslog minskade kostnader för skolverksamheten med drygt 9,5 miljoner kronor under året. Beslutet innebar bland annat färre anställda inom förskola, skola, kulturskolan och på fritidsgårdar. Nu har dock kommunen beslutat att lyfta 1,8 miljoner kronor från samhällsbyggnadsnämndens budget för att rädda verksamheterna, dessutom blir det besparingar där som nämnts, företagsgalan ställs in och det förstår Cattis Olsson, företagare i Hede.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS