Stefan Olsson Ägg i Byvallen AB, samhällsutvecklingsutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M) och kostchef Åke Remén.
Stefan Olsson Ägg i Byvallen AB, samhällsutvecklingsutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M) och kostchef Åke Remén.

Härjedalen satsar lokalt – ägg på rot i kommunens kök

BYVALLEN (JT) Satsningen på lokal mat går vidare i Härjedalen. Från ”Ko på Rot” blir det nu lokalproducerade ägg i köken. 200 höns blir kommunala äggleverantörer.

Publicerad Senast uppdaterad

Härjedalens kommunen har köpt 200 hönor som ska förse förskolor, skolor och äldreomsorg i Härjedalen med ägg. Hönorna har köpts och sköts av Ägg i Byvallen AB.

Upplägget liknar det kommunen har gällande 25 kor som har helpension hos fyra lantbrukare i Härjedalen och som också blir mat i kommunens verksamheter.

— Det är viktigt att vi har klimatsmart mat. Vi har valt att satsa på just ägg eftersom det är en bristvara för tillfället, då det just nu är stora problem med äggproduktionen i Sverige, säger kommunens kostchef Åke Remén.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS