Stefan Olsson Ägg i Byvallen AB, samhällsutvecklingsutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M) och kostchef Åke Remén.
Foto: Härjedalens kommun, Cecilia Olla.
Härjedalen satsar lokalt – ägg på rot i kommunens kök
BYVALLEN (JT) Satsningen på lokal mat går vidare i Härjedalen. Från ”Ko på Rot” blir det nu lokalproducerade ägg i köken. 200 höns blir kommunala äggleverantörer.
Härjedalens kommunen har köpt 200 hönor som ska förse förskolor, skolor och äldreomsorg i Härjedalen med ägg. Hönorna har köpts och sköts av Ägg i Byvallen AB.
Upplägget liknar det kommunen har gällande 25 kor som har helpension hos fyra lantbrukare i Härjedalen och som också blir mat i kommunens verksamheter.
— Det är viktigt att vi har klimatsmart mat. Vi har valt att satsa på just ägg eftersom det är en bristvara för tillfället, då det just nu är stora problem med äggproduktionen i Sverige, säger kommunens kostchef Åke Remén.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu