Hanna Nordenö//Femillo. Företagaren utvecklar en marknadsplatslösning som vill samla Sveriges alla aktörer inom kvinnohälsa på ett ställe med möjlighet att få en samlad överblick över vad som erbjuds från privata och offentliga aktörer i hela landet.

Fyra finalister utsedda till Sigrid Strand stipendiet

SVEG (JT) Fyra kvinnliga företagare i Härjedalen har gått final till att erhålla Sigrid Strands stipendium som delas ut varje år.

Publicerad

Sigrid Strands fond för nyskapande kvinnor i Jämtlands län startades av Sigrid Strand från Turas i Linsell, Härjedalen år 2000 för att hjälpa fram och entusiasmera kvinnor som vill skapa nya värden och samtidigt knuffa på utvecklingen av länets företagsamhet 

– Hon var en uppfinnare född 1924 och skulle ha fyllt hundra år nästa år. Bland hennes innovationer fanns bland annat ett teleskopspö. Men hon var för sen med att lämna in patentansökan, någon annan hann före, säger Malin Helen Elmerstig, ordförande för den stiftelse som förvaltar Sigrid Strands fond. 

Hon berättar att fonden bildades sedan Strand donerat pengar och efter hennes död blev det känt att hon testamenterat ytterligare tillgångar till stiftelsen. Varje år delar fonden ut ett stipendium till en kvinna bosatt inom Jämtlands län som har utmärkt sig genom nytänkande tjänster och produkter. Stipendiet är på 50 000 kr och delas ut vid en företagsgala den sjätte oktober. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS