Ronnie Åström. Foto: Pressbild

Ronnie Åström från Hammerdal får Hans-Erik Dahlgrens stipendium

HAMMARDAL/STRÖMSUND (JT) Hans karriär som gitarrist, kompositör och låtskrivare sträcker sig till tidigt 90-tal och till de band han spelat i hör The Cloudberries. 4 februari uppträder han under Kulturveckan i Strömsund.

Publicerad

Det var under uppväxten i Hammerdal och Strömsund som Ronnie Åström, född 1975, startade bandet Lizzard. Sedan dess har han bland annat spelat i Topsy Turvy, Ronnie Åström Band och The Cloudberries. Han har även samarbetat med många kända svenska artister som Molly Sandén och Darin. Numera bor Ronnie i Lund och Stockholm.

Motiveringen lyder: ”Ronnie Åström har genom målmedvetet och idogt arbete under många år nått en position som respekterad gitarrist, sångare och kompositör i det svenska kulturlivet”.

Hans-Erik Dahlgren var en känd musiker och tonsättare, som under många år arbetade som kultur- och fritidschef i Strömsunds kommun. Stipendiet delas ut till en före detta elev vid kulturskolan, som arbetar som professionell kulturutövare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS