Vi hoppas kunna bidra till kompetensförsörjningen med fler sjuksköterskor i glesbygd, säger Marie Häggström, prefekt vid Institutionen för hälsovetenskaper vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Sjuksköterskeutbildning läggs i Hammarstrand

ÖSTERSUND (JT) Utbildningsdepartementet har avsatt 3,5 miljoner kronor för 2022 och 3,5 miljoner kronor för 2023 för att genomföra en sjuksköterskeutbildning på distans där utbildningen placeras vid Mittuniversitetet.

Publicerad

I första skedet ska en förstudie genomföras med tänkta lärcentra för att få mer kunskap om vad som behövs för att starta upp den decentraliserade utbildningen.

– Det är svårt att rekrytera sjuksköterskor till många mindre glesbygdsorter. Syftet med pilotprojektet är att göra det möjligt för studenten att genomföra delar av sin sjuksköterskeutbildning i sitt omedelbara närområde och på så sätt hoppas vi bidra till kompetensförsörjningen i glesbygd, säger Marie Häggström, prefekt vid Institutionen för hälsovetenskaper.

Hon pekar på att den stora utmaningen med att säkra kompetensförsörjningen inom vården har varit känd länge och bekräftades så sent som i början av året när Mittuniversitetets ledning genomförde rundabords-samtal med regioner och kommuner i närområdet kring deras behov av kompetensförsörjning av sjuksköterskor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS