Nyfikna besökare på vernissaget.

Konst och vetenskap går hand i hand på Gaaltijes nya utställning

ÖSTERSUND (JT) Jaktvillor och rester efter samernas vistelser är två olika typer av kulturhistoriska lämningar man kan återfinna i fjällvärlden. Vår olika syn på dessa lämningar och de spår de lämnat i arkiven är ämnet för arkeologiska och konstnärliga undersökningar.

Publicerad

Gaskelante är namnet på utställningen som hade vernissage tisdag 29 november. Malin Ståhl som är en av konstnärerna öppnade med en blandning mellan performance och föreläsning, där hon visade bilder av platser och byggnader hon konstnärligt dokumenterat.

Gaskelante som betyder ”mellanlandet” är även ett pågående arbete utgående från ett vistelsestipendium från Hushållningssällskapet Jämtland på Medstugans egendom (Sveriges största sammanhängande egendom) i västra Jämtland sommaren 2018.

Malin Ståhl har velat utforska hur vi i samtiden ser på historien och hur den skrivs, med vilka blickar vi betraktar de olika kulturerna och naturen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS