Här planeras det nya fängelset att ligga. Foto: Tommy Norin. Arkivbild

Inget avtal kring fängelset– dialogmöte för allmänheten

FRÖSÖN (JT) Förhandlingarna mellan Diös och Kriminalvården fortsätter om etablerandet av ett fängelse på Frösön, förtydligar nu Östersunds kommun. Ett dialogmöte där allmänheten får chans att veta mer och ställa frågor kommer att hållas 27 november.

Publicerad

Tidigare under veckan har Östersunds kommun gått ut med information där det framstår som att allt är klart mellan Kriminalvården och Diös om att fastigheterna på Frösön kan användas som fängelse. Nu förtydligar kommunen med att inget avtal ännu år påskrivet av parterna. 

-Vi fick oss till livs dagen efter den här kommunikationen att man inte är färdig mellan parterna som är inblandade och förhandlar med varandra, det vill säga Diös och Kriminalvården där Diös är fastighetsägare och Kriminalvården hyresgäst. Den förhandlingen är inte färdig och de har inte fattat några beslut och det är klart att då vill de få göra färdig den förhandlingen. Den har vi från kommunen ingenting med att göra, vi är bara inblandade ur perspektivet bygglov och så ligger det på oss att ordna med sådant som ligger runtikring, infrastruktur och i indirekt trygghetsfrågan och sådant. Kommunikation är viktigt för oss, men själva förhandlingen mellan parterna har vi ingenting med att göra, så jag vet egentligen inte alls var den befinner sig, säger Niklas Daoson (S). kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. 

Vad blir nästa steg i det här? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS