Från tidigare år. Foto: Destination Östersund
Från tidigare år. Foto: Destination Östersund

Storsjöcupen drar igång

ÖSTERSUND (JT) Onsdagen den 5 juli och fyra dagar framåt pågår Storsjöcupen i Östersund. Denna fotbollsturnering är för flickor och pojkar i åldrarna 10-16 år. Det är Sveriges fjärde största och en av de äldsta fotbollscuperna för ungdomar.

Den högtidliga invigningen sker på tisdagskväll den 4 juli, med ettt gemensamt paradtåg från Österängsparken. Nationsvis går alla genom Östersund till Stortorget. Där är det ett invigningstal följt av underhållning. 100 föreningar och 425 lag är anmälda i år, från sammanlagt åtta länder.

Bland annat kommer lag ända från Sydamerika och USA. Det gör sammanlagt över 4 200 glada fotbollsspelare och över 1000 matcher. Prisutdelningarna sker direkt efter avslutad final på scenen på Cup-torgen.

För finalerna på Jämtkraft Arena sker prisutdelningen efter avslutad final på planen. Dock blev årets para-klass för liten för att köra en turnering i år. Men däremot kommer delar av Östersunds FK:s a-lag att spela en match mot IFK Östersunds para-lag under Storsjöcupen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS