Storföretaget Instalco har nyligen köpt upp TC-kraft, grundat i Hammarstrand. Men några stora förändringar är inte att vänta. “Vi brinner för byn och det var väldigt viktigt att all personal får vara kvar”, säger Tobias Östlin, delägare och vd av TC-kraft. FOTO: Privat.

Beskedet om TC Kraft efter uppköpet: Butiken i Hammarstrand blir kvar

HAMMARSTRAND (JT) Det är ett livsverk som nu är uppköpt. Men inga anställda får lämna och butiken i Hammarstrand blir kvar. – Vi brinner för byn och det var väldigt viktigt att all personal får vara kvar, säger Tobias Östlin, vd på TC Kraft.

Publicerad

Efter lite drygt ett års diskussioner och förhandlingar var affären i land. Storföretaget Instalco – som äger ett 100-tal företag i Sverige, Norge och Finland – har köpt upp TC Kraft AB och dotterbolaget Z-signaler AB.

För grundarna och ägarna Tobias Östlin och Conny Granlöf var det ett stort steg att ta. När de bildade bolaget TC Kraft var det med två bara händer och utan anställda. Tolv år senare har bolaget 25 anställda (30 om Z-signaler inkluderas).

– Det var inget enkelt beslut. Det här företaget är ju som ett barn till oss. Men samtidigt är det ett gott betyg på allt det slit vi har lagt ner; att ett sådant här stort företag blir intresserad, säger Tobias Östlin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS