Krokoms kommun lämnar EU-projekt som skulle stötta näringslivet

KROKOM (JT) Efter två år och efter att ha satsat två miljoner kronor lämnar kommunen det europeiska glesbygdsprojektet dRural.

Publicerad

Inom detta projekt skulle Krokoms kommun tillsammans med regioner i Kroatien, Nederländerna och Spanien utveckla en digital marknadsplats, både för offentlig service och för olika kommersiella tjänster. På så sätt skulle det bli enklare att bo och driva företag på landsbygden.

Efter hand har dock flera aktörer hoppat av men så sent som förra sommaren bedömde kommunen att projektet fortfarande kunna uppfylla sitt syfte. Då utsåg en ny plattformsutvecklare och målet var att kommunen mer självständigt skulle driva projektet vidare. Denna plattformsutvecklare godkändes dock inte av projektledningen.

Nu väljer alltså även Krokoms kommun att lämna. Orsaken är närmast att kommunledningen inte fått några garantier eller förhandsbesked om finansieringen. Det är i dagsläget oklart om de två miljoner kronor som Krokoms kommun satsat i projektet kommer att betalas tillbaka och kommundirektören Jonas Törngren bedömer att det kan ta ett till ett och ett halvt år innan besked om detta kommer.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS