Filmfotografen Mattias Forssell filmar när Mikael Viklund ställer i ordning inför kollbullegrillningen. Foto: Linnea Bergström/Leader3sam

Film från Uttaberga del i landsbygdsprojekt

STRÖMSUND/RAGUNDA (JT) Leader3sam driver olika landsbygdsprojekt och sedan 2022 projektet ”Vi landsbyggare Ragunda Strömsund”. Flera olika personer, företag och föreningar har uppmärksammats i detta projekt, genom filmer. En av dem är Uttaberga byförening.

Publicerad

Uttaberga byförening är en förening för byarna Lien, Halån, Vågen och Trefoten. Den driver föreningslokalen i den gamla skolan i Lien. Janniche Thalén är ordförande i Uttaberga byförening. Hon berättar: 

– Det är verkligen roligt att Leader3sam uppmärksammat oss, för det var de som kontaktade oss. Vi är en ny styrelse och arbetsgrupp, som arbetat hårt det senaste året med att behålla den gamla skolan. Den var nedläggningshotad, ja det hade kunnat bli så illa som en konkurs. Men vi har gjort en mängd olika evenemang som exempelvis halloween, julmys och påskvandring samt att vi grillar kolbullar och annat när det behövs. Allt detta har gjort att vi kunnat bygga på kassan rejält, vilket känns väldigt bra. Leader 3sam spelade in filmen, en så kallad landsbyggarefilm, under julmyset i december på den gamla skolan utanför Hammarstrand. Det var ett engagerat gäng i olika åldrar som filmades, de yngsta hjälpte till att pynta, tonåringar sjöng julsånger för besökarna och föräldrar höll i trådarna med allt. Far- och morföräldrar var också på plats och stöttade där det behövdes. 

Janniche var bland dem som blev intervjuade i filmen och denna numera lokala filmstjärna säger: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS