Elise Ryder Wikén -Alla frågor är inte lösta, men jag har stor tilltro till teknikutvecklingen, säger Elise Ryder Wikén, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, om lastbilselektrifieringen. Foto: Region JH

Ellastbilar snart på länets vägar

LÄNET (JT) Flera av länets företag satsar nu på elektroniskt drivna lastbilar. Ett projekt inom Region JH arbetar på ett förslag för en laddinfrastruktur kring detta.

Publicerad

För att företag ska våga investera i tunga elfordon är det nödvändigt med en tillräcklig laddinfrastruktur och regeringen har fattat beslut om ett statligt stöd på 550 miljoner kronor för att skynda på utvecklingen.

Finansieringen blir på 100 procent till aktörer som vill gå samman för att bygga upp en regional infrastruktur med strategiskt placerade publika laddstationer. I länet har projektet Förnybart i tanken som drivs av Region JH och Biofuel Region anlitat konsultföretaget WSP för att ta fram ett underlag inför arbetet med elektrifieringspiloter.

Enligt förslaget ska de tre första laddpunkterna i länet byggas i Bräcke, Sveg och Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS