Jämtland och Västernorrland ska utvecklas med 118 miljoner i EU-medel

LÄNET (JT) Ett prioriteringsmöte med Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland resulterade i att ett antal projekt valdes ut och cirka 118 miljoner prioriterades för detta.

Publicerad

Partnerskapet består av 19 representanter för kommuner, regioner, arbetsmarknadens organisationer, intresseorganisationer, näringsliv, föreningar, samt Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, universitet och högskolor samt länsstyrelsen. 

De har till uppgift att prioritera vilka projekt som ska beviljas medel från Europeiska Regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Europeiska socialfonden (ESF+). 

– Vi har idag beviljat flera intressanta satsningar som vi tror kommer att bidra positivt till utvecklingen av mellersta Norrland. Projektmedlen ska stärka områdets konkurrenskraft och tillväxt. Bland utvecklingsprojekten som beviljades medel finns initiativ som ska stärka små och medelstora företags förmåga till hållbar omställning och långsiktig konkurrenskraft. Vi ser satsningar på innovationskapacitet, cirkulär omställning och ökad kunskap om hållbarhet genom forskningsnära samarbeten som en viktig del i arbetet med att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling av i vårt område. Flera projekt inom ESF+ innehåller också kompetenshöjande och inkluderande insatser vilket också är oerhört viktigt för att klara välfärdsuppdraget framåt, säger Sara Nylund (S), ordförande Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS