Bosatta inom områden markerade med blått och grönt rekommenderas att koka det kommunala dricksvattnet. Källa: Vatten & Miljöresurs

Kokrekommendation på dricksvattnet i Sveg

SVEG (JT) Förekomst av E-colibakterier har konstaterats och därför behöver det prepareras före användning som dryck eller för matlagning.

Publicerad

Det var ett provsvar taget i vattenverket i Sveg som visade detta och decinficering av dricksvattnet med klor pågår. Nya vattenprover har även tagits och en utredning påbörjats om vad som kan ha orsakat bakterieförekomsten.

De som är bosatta inom de områden som är markerade med blå och grön färg på kartan rekommenderas därför att koka det kommunala vattnet innan det används som dryck eller för matlagning.

Vattnet ska kokas upp i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt eftersom bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas. Därefter kan det kokta vattnet hällas upp i en väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och svalna. Det kan stå i rumstemperatur eller svalare, gärna i kylskåpet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS