Elin Sandin med katten Tuwa som också ville vara med, men mest för att bli kilad

Engagemanget finns på Djurskyddets katthem i Östersund

ÖSTERSUND (JT) En del oroas över bristen på engagemang i samhället. Men en plats dit volontärarbetare söker sig till är Djurskyddets katthem i Östersund.

Publicerad Senast uppdaterad

En ringklocka sitter fast på dörren och när man ringer på hörs inget ljud alls. Den rätt anspråkslösa framsidan med utskrivna informationsskyltar om djurskyddets öppettider visar också hur djurskyddet drivs. Det är en ideell verksamhet med individer som utöver sina egna arbeten eller studier lägger sin tid på att hjälpa utsatta katter.

–Det ger hopp att det finns personer som vill volontärjobba för oss. Nu i sommar har vi volontärer men det behövs alltid fler. Det är viktigt att volontärerna förstår att volontärarbete är ett jobb som man inte får pengar för. Det man får tillbaka är kärlek från katterna när de får nya hem, säger volontären Klara Widegren.

Djurhemmet som funnits sen 2012 hjälper katter hitta nya hem. I Jämtland är det varierande svårighet att hitta nya hem, säger samordnaren för volontärer, Elin Sandin,

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS