Magnus Bardosen demonstrerar hur maskinen fungerar.

Några kunder om dagen tar chansen att sänka priserna och minska matsvinnet

ÖSTERSUND (JT) På Ica Supermarket Odenhallen infördes för fem månader sedan en ny metod som både skulle ge mer över i plånboken för kunderna och som skulle bidra till ett mer hållbart samhälle. Hur har det gått? JT följer upp ett tidigare reportage.

Publicerad

Det var 2 september som JT skrev om den då nyligen införda metoden som testades av butikschefen Magnus Bardosen. En scanner placerad i butiken kan användas av kunderna för att jämföra ordinarie pris med ett rabatterat på varor som har kortare datum.

Metoden har tagits fram av företaget Deligate och syftet är att få kunder att i högre utsträckning köpa varor med kortare datum. På så sätt slipper butikerna slänga utgångna varor och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Matsvinnet står idag för en stor del av koldioxidutsläppen och enligt EU:s agenda 2030 ska matsvinnet halveras under de kommande tio åren.

Hur har det då gått med att introducera metoden i butiken? JT ställer frågan till Magnus Bardosen vid ett återbesök på Ica Odenhallen:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS