Östersunds sjukhus

Tufft läge inom vården men Region JH ordnar två sjukvårdstält till Storsjöyran

LÄNET (JT) Det råder fortfarande ett svårt bemanningsläge på Östersunds sjukhus, med arbetspass som inte är fyllda. Detta hänger delvis samman med en ökad sjukfrånvaro som är kopplad till covidsmitta.

Publicerad

– Det är ett tufft läge och ett pusslande med vårdplatser från dygn till dygn. Det går nätt och jämnt ihop sig och vår personal gör ett fantastiskt jobb för att hantera och säkerställa bästa tänkbara vård för våra patienter, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Anna Granevärn.

Erfarenheter från tidigare år då riktade sjukvårdsinsatser satts in på Storsjöyran har varit positiva. Även i år anordnar Region JH två sjukvårdstält med personal från Akutmottagningen inne på festivalområdet. De kommer att vara placerade på Stortorget och i Badhusparken. Dessutom kommer en extra ambulans att bemannas under fredagen och lördagen.

Under vecka 29 har 81 provtagningar fått positiva svar på covid i länet, vilket kan jämföras med 78 veckan innan En ökning med 4 procent.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS