Ung Reporter

Det fikas och spelas pingis denna onsdagskväll på Clarions mötesplats för ungdomar, när två av Jämtlands Tidnings ungdomsreportrar kom på besök.

Clarion ny mötesplats för ungdomar

ÖSTERSUND (JT) Alltid tillsammans, så heter en av Östersunds mötesplatser för ungdomar. Mötesplatsen arrangeras av Clarion tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Jämtland, Balans Jämtland och Länsförsäkringar. Workshops, spel, fika och olika fysiska aktiviteter är lite av det som erbjuds.

Publicerad

Sedan hösten 2021 har denna mötesplats ägt rum på Clarion Hotel Grand, och sedan dess välkomnat gymnasieelever under onsdagskvällar jämna veckor mellan 18-20.

– Vi har kommit hit och varit med ända sedan det startade i höstas. Det är verkligen kul att komma hit, och vi är väldigt glada att detta ställe finns öppet. Vi har det väldigt trevligt här och vi alla har ofta roliga diskussioner tillsammans. När vi kommer hit så brukar vi ofta börja med att exempelvis spela något spel eller pingis. Det finns även andra saker man kan få göra, och sedan bjuds det även på fika för dem som vill ha, berättar Ellen och Lisa. De fortsätter:

–Utöver det har vi bland annat åkt iväg och bowlat, och även varit utomhus och gjort olika aktiviteter. Vi har det helt enkelt väldigt kul. Däremot så är vi inte så jättemånga ungdomar som brukar vara här, vilket är synd. Det skulle vara kul om fler skulle börja komma hit, så vi blir ännu fler,

Helen Nilsson och Elin Sundqvist är ledare på mötesplatsen. De säger:

– Tanken med mötesplatsen är att många flyttar hemifrån och kanske inte känner så många i stan när man börjar gymnasiet. Så vi ville starta en trygg mötesplats där folk kan hitta nya kompisar.

De säger också att det är mycket planerat för framtiden så det är bara att komma och delta! Så får man vara med och ta del av det som händer och vara med bidra med aktiviteter.

Lisa Sundqvist och Ellen Fryklöf är två av ungdomarna på mötesplatsen. De avslutar:

–Vi tycker att det är jättekul att denna mötesplats finns. Vi trivs här, det är bra personal och roliga aktiviteter. Att vi själva får vara med och komma med förslag på vad vi vill göra är dessutom jättebra. Men som sagt är det synd att vi inte är så jättemånga ungdomar. Så vi hoppas att vi nu snart blir ännu fler som kommer hit till mötesplatsen på Clarion!

Powered by Labrador CMS