Östersunds stadskärna nu certifierad miljö

ÖSTERSUND (JT) Organisationen Svenska Stadskärnor har tilldelat staden certifieringen Purple Flag.

Publicerad

Regelbundet granskar den branschöverskridande medlemsorganisationen Svenska Stadskärnor områden/städer med syftet att skapa attraktiva, hållbara och trygga miljöer. Östersund utsågs 2019 till Årets Stadskärna, men förbättringsarbetet togs upp redan året därpå, med sikte på att erhålla Purple Flag.

I detta arbete strävade man efter att göra stadskärnan mer trygg och få fler människor att vistas där, samtidigt som aktörerna där skulle öka sin omsättning. Detta har resulterat i ett bättre och nära samarbete mellan näringsliv, fastighetsägare, kommun och polis.

-Purple Flag-arbetet har exempelvis lett fram till att vi skapat ett bokningssystem för trivselvandringar tillsammans med Nattvandring.nu där vi gör det lättare för företag, föreningar och andra verksamheter att bidra med vuxen närvaro på stan under fredags- och lördagskvällar. En annan satsning är den som gjorts på ökad belysning där kommunen och fastighetsägarna är snabbare på att åtgärda trasig belysning, samt att vi tillsammans gjort stora investeringar på stämningsbelysning, bland annat att klä ännu fler träd i stadskärnan med belysning samt en extra belysningsstolpe på Busstorget, säger Calle Hedman, ansvarig för stadsutveckling på Destination Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS