Jonas Thelander är fastighetschef på Svenska kyrkan i Östersund.

Gamla kyrkan får en fräschare fasad

ÖSTERSUND (JT) Förra vintern blev för hård för fasadens yta, dessutom behöver portarna och trappan ses över. Men till vintern är det meningen att fasaden ska gå in i en ny och fräschare tidsålder.

Publicerad

Det var 1846 som kyrkan invigdes, men då hade den redan använts som gudstjänstlokal en period. Med andra ord är det en rätt gammal byggnad som behöver ses över ibland.

Jonas Thelander som är fastighetschef på Svenska kyrkan i Östersund berättar att det var regn följd av kyla januari 2022 som gjorde att putsen sprack på den västra fasaden och därmed fick partier av putsen att lossna.

-Det var lite extra otrevligt väder med blåst och det regnade väldigt mycket. Sedan blev det omslag till minusgrader och då blev ganska stora partier av puts just på den här fasaden som frös loss genom så kallad frostsprängning , säger Jonas och pekar på den västra fasaden som vetter mot Kyrkgatan och Storsjön.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS