Regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand. Foto: Lena Manneby

Regionen får reviderad budget - ökade resurser till kompetensförsörjning och sjukvård

LÄNET (JT) Regionplan 2022-2024 fastställdes av regionfullmäktig i oktober, men förändringar har nu behandlats av regionstyrelsen.

Publicerad

Utifrån en ny skatteunderlagsprognos som publicerades i december har de ekonomiska aspekterna samt budgetramar justerats.

— Totalt har de nya förutsättningarna skapat ett handlingsutrymme på 18 miljoner kronor under 2022. I förslaget till reviderad regionplan har vi därför kunnat utöka budgetramarna till regionstyrelsen och nämnderna för att möjliggöra fler långsiktiga satsningar, säger regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand.

Den nya reviderade budgeten innebär bland annat att regionstyrelsen får en ökad budgetram på 8.4 miljoner kronor år 2022 för satsningar inom kompetensförsörjning. Dessutom får hälso- och sjukvårdsnämnden en ökad budgetram med 5,6 miljoner kronor för utökning av 80-90-100-modellen inom fler delar inom vården och barn och ungas psykiska hälsa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS