Region JH närmare en ekonomi i balans

LÄNET (JT) Trenden med ett ackumulerande underskott har kunnat vändas och för första gången på många år väntas Region JH visa ett positivt balanskravsresultat på 31 miljoner kronor.

Publicerad

Kommunallagen ställer krav på ekonomisk balans hos regionerna vilket innebär att ett eventuellt underskott ska återställas inom kommande tre budgetår. Region JH har under många år haft ett minusresultat och ett ackumulerande underskott, men under 2020 och 2021 har den trenden kunnat vändas då regionen haft positiva resultat och stora delar av det ackumulerande underskottet har kunnat återställas.

Under förutsättning att resultatet följer prognosen kommer därför hela den återstående balanskravsunderskottet på 118 miljoner kronor kunna återställas inom tillåten återställningstid och balanskravsresultatet för första gången sedan 2008 vara positivt och enligt beräkning uppgå till 31 miljoner kronor för år 2022.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS