Kälarne skola deltog i projektet Dansa för livet.

Avicii-dans i Kälarne för att uppmärksamma psykisk ohälsa

KÄLARNE (JT) Projektet Dansa för livet kom till Kälarne skola på fredagsförmiddagen. Elever från klass åtta och nio dansade tillsammans med 118 andra skolor runt om i landet kl 10 till en koreograferad låt av Avicii.

Publicerad Senast uppdaterad

Syftet med Dansa för livet var att inför den suicidpreventiva dagen som infaller 10 september uppmärksamma psykisk ohälsa och bryta stigmat som finns kring ämnet. Avicii, egentligen Tim Bergling, var en världskänd svensk discjockey och musiker som begick självmord 2018.

På skolgården vid Kälarne skola har en grupp elever från åttan och nian samlats för att dansa, under ledning av läraren Li Olsson.

- Vi hade läst om projektet och tyckte att det var ett bra sätt att uppmärksamma psykisk hälsa och ohälsa, så då anmälde jag vårt intresse till Polhemskolan i Lund som är initiativtagare. Vi fick material med instruktioner och koreografi därifrån, och sedan filmar en kollega och så är tanken att det ska bli ett gemensamt hopklipp där alla skolor som är med syns. Vi har diskuterat ämnet på lektionerna och eleverna har även fått reda på vart man kan vända sig om man har funderingar eller om man inte mår så bra. Det är viktigt att belysa att hälsa kan vara så många olika saker, säger Li.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS