Mattias Lööv: Höjda hyror är att räkna med när Östersundshem renoverar runt 2600 lägenheter. “Går man in i lägenheten och gör en standardhöjande åtgärd så påverkar det så klart hyresgästerna”, säger Mattias Lööv, ordförande i Östersundshem.

Östersundshem renoverar – beräknade hyreshöjningar 30-50 procent

ÖSTERSUND (JT) Östersundshem kommer att tillämpa bruksvärdeshyra för att täcka kostnaderna för den kommande storrenoveringen. På vissa håll – som i kvarteret Hjorten – väntar hyreshöjningar på minst 30 procent. Det visar Jämtlands Tidnings beräkningar.

Publicerad Senast uppdaterad

Östersundshem har under en längre tid förberett för en genomgående renovering av fastighetsbeståndet. Underhållsskulden är enorm och Mattias Lööv, ordförande i Östersundshem, säger att det inte går att vänta längre.

– Det är eftersatt och vi är tvungna att ta tag i det här nu. Struntar man i det så rasar ju husen ihop till slut. Det kanske låter lite dramatiskt men till slut blir det till och med för dyrt att riva fastigheten i förhållande till de intäkter du har.

I en första fas ska 1000 lägenheter renoveras till en kostnad av runt en miljard kronor. Det är enorma investeringar som görs, och ytterst är det styrelsen som är ansvarig. Men Mattias Lööv känner sig trygg i planerna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS