Östersundshem och Peab delar på förlusten efter Kindbergdomen

ÖSTERSUND (JT) De båda företagen har nu beslutat inte gå vidare i rättslig instans när det gäller fordringar på Östersundshems förre vd Daniel Kindberg.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var i december som Daniel Kindberg friades av hovrätten från anklagelserna om ekonomisk brottslighet. Peab och Östersundshem hade båda yrkat på att få tillbaka pengar i den ekonomiska härva som uppstått, totalt 15 071 605 kronor.

Efter den friande domen har de diskuterat och utrett situationen och kommit fram till att sedan åklagaren inte kommer att överklaga domen i högre rättslig instans har de själva lämnats med de ekonomiska konsekvenserna och måste finna en lösning.

Vare sig Östersundshem eller Peab ser någon möjlighet till framgång i att driva saken civilrättsligt och vill komma till ett avslut. De har därför beslutat att de kommer att dela på det som varit belyst i rättegången och inte kommit något av bolagen till del, 15 071 605 kronor. Dessutom kommer det belopp som Peab fakturerat Östersundshem för en lägenhetsrenovering i Umeå att återbetalas till Östersundshem.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS