Linus Ekqvist är VD för det allmännyttiga bolaget Krokomsbostäder.
Linus Ekqvist är VD för det allmännyttiga bolaget Krokomsbostäder.

Krokomsbostäder omvandlade hyresrätter till bostadsrätter - Nu köper kommunen sju lägenheter för nästan sex miljoner kronor

ÅS (JT) Häromveckan berättade vi att Krokomsbostäder (KBAB) sålt 72 lägenheter som ombildats till bostadsrätter på Tors väg och Lokes väg i Ås. Nu har Krokoms kommun genom samhällsbyggnadsnämnden köpt sju lägenheter av den nybildade bostadsrättsföreningen för nästan sex miljoner kronor.

Publicerad

Krokomsbostäders sammanlagt 72 lägenheter ombildades den 1 november. Tjänsteutlåtandet från kommunen angående inköpen av bostadsrätterna är från dagen därpå, den 2 november och specifikationen av lägenheter från 18 oktober 2021. Värdeutlåtande är daterat 8 mars 2021.

De sju stycken lägenheterna har tidigare förstahandshyrts av Krokomsbostäder, vidareförhyrning till boende har skett genom anvisning från socialförvaltningen.

JT har försökt kontakta styrelseledamöterna i Brf Tors och Lokes. En av dem bor numera i Dvärsätt. Till den adressen flyttade han den 1 november berättar han, alltså samma dag som husen på Tors och Lokes väg ombildades till bostadsrätter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS