Stor höjning av fastighetsavgifterna - se hur mycket i din kommun

LÄNET (JT) Regeringen har fastställt inkomstbasbeloppet för 2024 och därmed går det att säga hur höga fastighetsavgifterna blir, det innebär höga höjningar eftersom de är baserade på 2022 års priser.

Publicerad

Villaägarnas Riksförbund har räknat ut hur höga fastighetsavgifterna blir i landets kommuner och för länets del innebär det höga höjningar. Som mest höjs den i Ragunda, 43 procent, strax följt av Berg med 42 procent och Bräcke med 38. Den största ökningen i kronor räknat står Berg för, 2 584 kr. 

Bakgrunden till höjningen står att finna i det faktum att fastighetsvärdena beräknas utifrån 2022 års priser. Detta var en tid då priserna på småhus ökade kraftigt på grund av pandemin då många sökte en bostad där de kunde arbeta hemifrån. Sedan dess har priserna sjunkit och räntorna stigit men det avspeglas alltså inte i de nya fastighetsavgifterna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS