Besvikna byggare stoppar projektet i Brunflo

BRUNFLO (JT) De planerade hyreshusen med 134 lägenheter som skulle bli ett lyft för orten har stoppats sedan det statliga stödet för nybyggda bostäder avskaffats.

Publicerad

Totalt var det 202 lägenheter som skulle uppföras i Brunflo och Ängsmon. Den kooperativa hyresrättsföreningen Bokoop hade markanvisningsavtal med kommunen om att få uppföra kooperativa hyresrätter med statligt investeringsstöd.

I Brunflo har det inte byggts nya hyreshus på decennier och projektet var avsett att innebära ett lyft för orten. De planerade bostäderna uppgick till 134, allt från ett rum och kök till treor och med en månadskostnad om 4171 till 7300 kronor.

Bokoop anger tre faktorer som avgörande för att man nu inte kan bygga och samtidigt erbjuda lägenheterna till bra hyror. Dels minskade det statliga investeringsstödet 2021 då Boverket bedömde att Östersund inte hade tillräcklig tillväxt. Senare samma år togs det statliga investeringsstödet bort helt. Slutligen har kostnaderna för byggmateriel ökat väsentligt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS