Linda Petersson Ödbring håller i årets Jämten. Hon medverkar tillsammans med Malin Palmqvist till höger, de har skrivit en artikel om ett urval av de 6970 kvinnor i Jämtlands län som 1913-14 skrev under ett upprop för kvinnlig rösträtt.

Årets Jämten har släppts – tema porträtt

LÄNET (JT) Senaste utgåvan av årsboken Jämten finns nu i bokhandeln, temat porträtt har tolkats i vid mening och förutom konstnärliga och fotografiska avbildningar är det vitt skilda människoöden som möter i texterna.

Publicerad Senast uppdaterad

Det år nummer 116 av den anrika boken som ges ut varje år av Jamtli, Heimbygda och Jämtlands läns konstförening. Under onsdagen var det boksläpp på Östersunds bibliotek och flera författare var på plats för att berätta om sina artiklar.

Redaktören Charina Knutson från Jamtli agerade värd för dagen och närvarande var även landsantikvarien Olov Amelin, som själv skrivit en artikel baserad på brev från Johan Törnsten till Pehr Wilhelm Wargentin.

Törnsten är i länet mest känd för att ha ritat Östersunds första stadsplan 1786, men redan 1769 befann han sig på Frösön för att observera det astronomiska fenomenet Venuspassagen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS