Åsa Malmsten berättade om sin syster och bakgrunden i Bjärme. Foto: Torbjörn Aronsson

Sista Bokmässan Bodil samlade maximal publik

BJÄRME (JT) Det blev en speciell upplaga av bokmässan i Bodil Malmstens hemby, med diktuppläsning och andra arrangemang kring henne och litteraturen.

Publicerad Senast uppdaterad

Den har fört en ambulerande tillvaro, Bokmässan Bodil. Även om den vanligen har ägt rum på Östersunds bibliotek har man försökt söka sig ut i länet för att nå så många som möjligt. Den har arrangerats av Region JH Kultur i samarbete med andra och nu blir det sista gången. Men det betyder inte att Region JH Kultur slutar med bokmässor, en sådan kommer att arrangeras nästa gång 2024 under annat namn och i ny utformning. 

Med tanke på kopplingen till Bodil Malmsten var det förstås lämpligt att den sista bokmässan ägde rum i Bjärme, närmare bestämt i Bjärme bystuga. Den intima lokalen fylldes till brädden när Bodils syster Åsa läste upp hennes dikter och berättade om hennes liv och författarskap. Dessutom fanns här andra lokala författare som presenterade sig och sålde sina alster. En av dessa är Gunilla Löf från Åre som skriver barnböcker. 

-Eftersom det var första gången hade jag ingen aning om hur det skulle bli, så jag är nöjd, säger Gunilla om Bokmässan Bodil. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS