Hölleforsens vattenkraftverk. Foto: Arkivbild.

300 miljoner plöjs ner i Hölleforsens kraftstation – vill anlita lokala entreprenörer

RAGUNDA (JT) Livslängden ska förlängas och produktionen ökas. Då investerar Vattenfall 300 miljoner i en ny vattenkraftturbin i Hölleforsen i Bispgården.

Publicerad

Investeringen har föranletts av en hel del juridiska processer. Vattenfall har inte bara sökt tillstånd för att öka produktionen i Hölleforsen utan i flera vattenkraftverk. Den nya turbinen i Hölleforsen ska vara i drift under 2027, och det är ett stort byggjobb som väntar. Kostnaden beräknas idag till 300 miljoner kronor. 

– Vattenkraften är Sveriges största batteri, med unika regleringsmöjligheter, som spelar en avgörande roll i Vattenfalls arbete för omställningen till ett fossilfritt samhälle. Vår investering i Hölleforsens vattenkraftstation säkerställer fortsatt energiproduktion långsiktigt och ökar även produktionen i kraftverket med 2 MW. Det är extra viktigt i dag när varje kapacitetshöjning är av stor betydelse, säger Jerry Westerstedt, projektchef Vattenfall vattenkraft i Norden, i ett pressmeddelande. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS