Några av deltagarna på Familjemusikveckan.

Familjemusikvecka på Birka ett lyckokast

ÅS (JT) Birka folkhögskola har haft en Familjemusikvecka, där deltagarna bodde på internatet och spelade tillsammans.

Publicerad

Det blev både jammande på internatet på kvällarna och en konsert för allmänheten på fredagseftermiddagen. Deltagarna på kursen var mellan 9-90 år. Den populära kursen har i över 60 år hållits på Bäckedals folkhögskola utanför Sveg, i år var det första gången kursen hölls i Ås.

Ett femtiotal personer hade sökt sig till Birkas aula för fredagens konsert och det förväntansfulla sorlet hördes ute i foajén. En av kursledarna, Per Henrik Vincent, inledde med att hälsa alla välkomna och sade att kursdeltagarna var stinna av musik, mat och vackra vyer, och att publiken nu fick tänka på allt vackert där ute när de lyssnade på musiken. Som inledning framfördes musik av bland annat Hugo Alfvén.

Musik från olika epoker framfördes av flera olika konstellationer. Flöjtensemblen framförde flera barockstycken, bland annat av Telemann. Stråkorkestern spelade ett dramatiskt verk, med lite medeltida klanger, där en trumslinga taktfast styrde orkestern. Det var också det stycke som lockade fram mest applåder under konserten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS