Siv (höger) kommer från Finland och besöker sina släkt i Sverige. Hon passar på och njuter av tiden på Rönnöforsdagen

Många besökare vid Rönnöforsdagen trots dåligt väder

RÖNNÖFORS (JT) På lördag var det dags för Rönnöforsdagen. Arrangörer gladdes över besökare från hela Sverige och även från Finland.

Publicerad

Byn är känd för mycket vacker utsikt över Offerdalsfjällen. Förutom vackra omgivningar finns det även Järnbruksmuseum från 1800-talet.

Ingemar Norman möter upp oss vid entrén och berättar att museet har en lång historia. I museet finns det allt från yxor till släggor. Han berättar att järnverket gick i konkurs flera gånger i rad. - Det var inte lätt att vara järnbrukare under de tiderna, fortsätter Ingemar. Järnbruksmuseet är öppet bara en gång per år. - Jag har tagit hand om museet hela mitt liv, säger han.

Eleonor Öster är en av arrangörerna av Rönnöforsdagen. Hon berättar att det var många glada besökare trots dåligt väder under förmiddagen. - Det är svårt att säga hur många besökare vi har idag, men jag gissar på 100 personer, säger Eleonor. Hon visar JT deras mysigt café, där man kan köpa gott fika: allt ifrån fräscha lunchsmörgåsar till goda chokladbollar. - Vi har många trevliga köpare idag! Caféet är bara öppet idag (skrattar), så det gäller att passa på, säger Eleonor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS