Tänndalens fjällgård. Foto: Håkan Persson.

Vd som vill bygga i Tänndalen får skattesmäll

TÄNNDALEN (JT) Markus Winfridsson är vd för Opertun Group som vill bygga drygt 50 lägenheter där Hotell Tänndalen står idag. Nu får han betala närmare 700 000 kronor till staten i uteblivna skatter och avgifter.

Publicerad

Skulderna kommer från bolaget Store Company no2 AB där Markus Winfridsson suttit i styrelsen och varit firmatecknare, men lämnade den några veckor före konkursen 26 juni 2019. Store Company no2 har tidigare varit inblandat i turerna kring Hotell Tänndalen och köpte i december 2017 aktierna i det bolag som ägde hotellet.

Från januari 2018 och fram till konkursen ett och ett halvt år senare hade Store Company no2 inga pengar på sitt bankkonto att betala räkningar med och flera leverantörer har under den perioden krävt bolaget på pengar, utan att få det.

Skatteverket menar att Winfridsson drivit bolaget vidare trots att han borde ha förstått att det inte skulle kunna betala skatter och avgifter, med avsikt eller genom grov oaktsamhet. Förvaltningsrätten har nu gått på Skatteverkets linje och dömer Winfridsson att för grov oaktsamhet betala uteblivna skatter och avgifter på 692 461 kronor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS