Snälltåget och Snötåget i Röjan. Foto: Ulrica Dahlqvist

Inlandsbanans snötåg står stilla i vinter

LÄNET (JT) I tio år har Snötåget gått mellan Östersund och Mora, men efter att en viktig anslutning försvunnit pausar Inlandsbanan trafiken.

Publicerad

Under de senaste åren har Inlandsbanan ensamma haft hand om Snötåget. Den anslutande busstransfern Snöpendeln har skapat goda förutsättningar för att kunna transportera fjällturister till och från destinationer i Vemdalen på ett klimatsmart sätt.

-Vi fick nyligen det tråkiga beskedet att Skistar inte längre kommer att köra Snöpendeln till och från stationen i Röjan och därmed försvinner en av Snötågets viktigaste anslutningar. Vi vill naturligtvis inget hellre än att köra Snötåget men utan realistiska transfermöjligheter så ser vi inte att förutsättningarna är tillräckligt goda för den stora andelen resenärer som tar tåget till fjällen, säger Otto Nilsson, vd Inlandsbanan AB. Han tillägger att Inlandsbanan nu ska se över hur de tillsammans med övriga aktörer kan fortsätta erbjuda tågtrafik till Vemdalsfjällen.

Fakta Snötåget:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS